Over Ons

Stichting Blocks is in 2008 opgericht door Gloria Forchie. Zij is geboren en getogen in Nederland maar haar roots liggen in Ghana. Gloria is afgestudeerd in Bachelor of Laws aan de Universiteit van Leiden.

In de zomer van 2008 is zij op vakantie geweest naar Ghana en na haar terugkeer heeft zij besloten om zich in te zetten voor de kinderen in het dorpje Konongo. Door middel van het organiseren van evenementen in Haarlem en het werven van fondsen, wil zij geld in zamelen om de leefomstandigheden van de kinderen in Ghana te verbeteren.

"Door de directe confrontatie met de armoede ben ik gemotiveerd geraakt om me in te zetten, maar niet iedereen krijgt natuurlijk de kans om daar naar toe te gaan. Daarom wil ik mijn ervaringen delen met de jongeren hier in Haarlem. Ik wil Haarlemse jongeren de kans geven om leuke evenementen te organiseren en tegelijkertijd ook een steen bij te dragen aan de bestrijding van de armoede in de wereld'.

Samengevat is Blocks een jongerenorganisatie in Haarlem met jongeren die het leuk vinden om evenementen te organiseren en met de opbrengst het goede doel te steunen. Op deze manier doen zij ervaring op en zijn ze ook maatschappelijk bewust bezig.


Samenstelling van het bestuur:

  • Mevr. G. Forchie, voorzitter
  • Mevr. C. Ketting, secretaris
  • Dhr. N. Brandsma, penningmeester
Het bestuur van Blocks bestaat uit zeer gemotiveerde personen. Ieder bestuurslid brengt zijn eigen kennis en ervaring in. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding van de stichting.